Geschiedenis ziekenhuisdieet


Geschiedenis ziekenhuisdieet

Waar komt het ziekenhuisdieet vandaan

En wat betekent die achtergrond voor mij?

Ziekenhuisdieet, geschiedenis

Om een operatie zo goed mogelijk te doorstaan is het belangrijk dat de patiënt in goede conditie is. Het ziekenhuis dieet speciaal hiervoor ontwikkeld.

Een goede conditie verhoogt de kans op een geslaagde ingreep en een spoedig herstel zonder complicaties. Het ziekenhuisdieet is ontworpen om patiënten op korte termijn gewicht te laten verliezen zodat een grotere kans hebben op een geslaagde ingreep.
Een patiënt met overgewicht heeft een grotere kans op complicaties (problemen) tijdens en na de operatie.
Omdat een operatie vaak niet te lang kan worden uitgesteld is het ziekenhuis dieet een radicaal dieet met snelle resultaten. De kilo’s vliegen er af. Er is echter een keerzijde!

Het ziekenhuisdieet werd 1 tot 3 weken voor de operatie gevolgd. Hierbij werd vijf tot wel 15 kilo gewicht verloren. Daarna werd de patiënt geopereerd met een grotere kans op slagen door het gewichtsverlies.

Na de operatie

Crashdieet of geduldig afvallen

Het ziekenhuisdieet is een dieet voor de korte termijn. Wanneer je afvallen als een hardloopwedstrijd ziet kunt dit dieet zien als een sprintje.

Om de hele race te winnen zul je naast een sprintje het grootste deel van de wedstrijd in een gestaag tempo moeten lopen.
Het ziekenhuisdieet is dus geen volledige oplossing maar een snelle manier om gewicht te verliezen.
Na de drie weken ziekenhuis dieet waarin u 5 to 15 kilo zult verliezen is het daarom van belang niet in het oude leefpatroon te vervallen maar om voeding en levensstijl blijvend te veranderen.
Lees hier over de voordelen en nadelen van het ziekenhuisdieet.