Hartstichting dieet


Ook wel het Dash dieet

Dit dieet is het niet een dieet van de Hartstichting maar een dieet dat wordt aanbevolen door de hart stichting. Het is dan ook een dieet dat met name goed is voor het hart en de bloedvaten.

Waarom is dit dieet zo populair?

Onze westerse levensstijl is een manier van leven die er nog niet zo lang is. Hiermee wordt Voeding Ziekenhuisdieetbedoeld dat ons voedingspatroon en bewegingspatroon nog erg nieuw is voor ons.
Door de grote hoeveelheid vet en suiker die we eten krijgen we voedingstoffen in zulke grote mate binnen dat ons lichaam hier niet goed mee weet om te gaan. Het is voor het eerst n de geschiedenis van de mensheid dat we zoveel energie kunnen eten. Onze lichamen zijn hier dan ook nog niet aangewend.

 Wat kenmerkt het Dash dieet

De kern van het Dash dieet is balans in combinatie met variatie. Er zijn geen gerechten die je niet moet eten. Het is wel zaken om producten met mate te eten. Daarnaast is er veel aandacht voor het eten van veel verschillende zaken.

Populariteit van het Dash dieet

Het Dash dieet is reeds vier maal op rij verkozen tot het beste dieet. Inmiddels wordt het dieet aangeraden door vele instanties. Let op, de focus licht niet op afvallen bij dit dieet maar op een gezonde voeding. Mooi is wel dat dit vaak als extra beloning een paar kilo gewichtsverlies heeft!

Iets over die bloedvaten

BruiloftBloedvaten vervoeren bloed door ons lichaam. Het bloed is rijk aan zuurstof en bouwstoffen. Deze zuurstof moet naar onze spieren om te kunnen bewegen en ons brein om te kunnen denken. Doordat het bloed zo belangrijk is, is het belangrijk ook het transport systeem goed te onderhouden. En daar zit het probleem met onze levensstijl. Veel producten die ij eten zijn niet goed voor onze bloedvaten. Deze kunnen verstoppen of minder elastisch worden.